اقتصادی

ادعای حذف دلار از معاملات ایران و روسیه؛ نیازمند زمان و همکاری بیشتر

به گزارش خبرآنلاین، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اعلام کرد که تاجران ایرانی در تجارت با روسیه همچنان مجبور به استفاده از دلار هستند، اما حذف آن می‌تواند به تقویت و توسعه تجارت بین دو کشور منجر شود.

هرچند محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با راشاتودی از حذف کامل دلار در معاملات ایران و روسیه خبر داده است، اما بازرگانان ایرانی این موضوع را تایید نمی‌کنند.

عبدالله مهاجر دارابی، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه، در تشریح این موضوع گفت: «بیش از یک سال است که استفاده از روبل و ریال در مراودات مالی دو کشور در دستور کار قرار گرفته، اما اجرایی شدن این امر نیاز به زمان دارد. با این حال، در کل اجرای طرح امری مطلوب است و به یقین به تقویت و توسعه تجارت ایران و روسیه می‌انجامد؛ حتی حذف دلار می‌تواند پس از روسیه به تجارت ایران با دیگر کشورهای اتحادیه اوراسیا هم تسری پیدا کند.»

وی افزود: «در حال حاضر که دلار در جریان تجارت دو کشور دخالت دارد و ایرانی‌ها به دلیل تحریم بودن برای انتقال پول‌های خود از روسیه مجبور هستند ۲۰ تا ۳۰ درصد کل درآمد حاصل از صادرات را صرف هزینه انتقال پول کنند. در صورت حذف دلار، دیگر نیازی به صرف این هزینه نیست، اما تاجران بخش خصوصی هنوز در تجارت با روسیه مجبور به استفاده از دلار هستند.»

نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه نسبت به اجرای اصلاحات در تجارت خارجی ایران با تغییر دولت اظهار امیدواری کرد و گفت: «رئیس جمهور منتخب پیش از پیروزی به مشکلات روز تجارت ایران اشاره می‌کردند؛ مشکلاتی که مهم‌ترین آن‌ها برجام است. حل این مشکلات می‌تواند به تسهیل رابطه تاجران ایرانی با جهان بینجامد و از هزینه‌های کاذب در فرآیند تجارت بکاهد.»

وی یادآور شد: «جدا از موضوعات خارجی، در داخل نیز چندنرخی بودن انواع ارز در ایران برای تاجران همواره از اصلی‌ترین دغدغه‌ها بوده است و روبل هم از این قاعده مستثنی نیست. این چندنرخی بودن تنها برای دلالان مزیت دارد.»

نتیجه‌گیری

حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و روسیه می‌تواند تحولی مثبت در روابط اقتصادی دو کشور ایجاد کند. با این حال، اجرای کامل این طرح نیازمند زمان و همکاری نزدیک بین دولت‌ها و بخش خصوصی است. علاوه بر این، اصلاحات داخلی در زمینه نرخ ارز و رفع تحریم‌ها نیز می‌تواند به بهبود شرایط تجاری و کاهش هزینه‌ها کمک کند.
به گزارش خبرآنلاین،به گفته نائب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تاجران ایرانی در تجارت با روسیه هنوز مجبور به استفاده از دلار هستند اما حذف آن به تقویت و توسعه تجارت ایران و روسیه می‌انجامد.

هر چند محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با راشاتودی از حذف کامل دلار درمعاملات ایران و روسیه خبر داده است اما بازرگانان ایرانی این موضوع را تایید نمی‌کنند.

عبدالله مهاجر دارابی، نائب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در تشریح این موضوع گفت: بیش از یک سال است که استفاده از روبل و ریال در مراودات مالی دو کشور در دستورکار قرار گرفته اما اجرایی شدن این امر نیاز به زمان دارد. با این حال در کل اجرای طرح امری مطلوب است و به یقین به تقویت و توسعه تجارت ایران و روسیه می‌انجامد؛ حتی حذف دلار می‌تواند پس از روسیه به تجارت ایران با دیگر کشورهای اتحادیه اوراسیا هم تسری پیدا کند.

وی افزود: در حال حاضر که دلار در جریان تجارت دو کشور دخالت دارد و ایرانی‌ها به دلیل تحریم بودن برای انتقال پول‌های خود از روسیه به واسطه تحریم‌ها مجبور هستند ۲۰ تا ۳۰درصد کل درآمد حاصل از صادرات را صرف هزینه انتقال پول کنند که در صورت حذف دلار دیگر نیازی به صرف این هزینه نیست، با این حال تاجران بخش خصوصی هنوز در تجارت با روسیه مجبور به استفاده از دلار هستند.

نائب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در ادامه نسبت به اجرای اصلاحات در تجارت خارجی ایران با تغییر دولت اظهار امیدواری کرد و گفت: رئیس جمهور منتخب پیش از پیروزی به مشکلات روز تجارت ایران اشاره می‌کردند، مشکلاتی که مهم‌ترین آنها برجام است. حل این مشکلات می‌تواند به تسهیل رابطه تاجران ایرانی با جهان بینجامد و از هزینه‌های کاذب در فرآیند تجارت بکاهد.

وی یادآور شد: جدا از موضوعات خارجی در داخل نیز چندنرخی بودن انواع ارز در ایران برای تاجران همواره از اصلی‌ترین دغدغه‌ها بوده است و روبل هم از این قاعده مستثنی نیست، این چندنرخی بودن تنها برای دلالان مزیت دارد.

۲۱۷

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا