به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،در جلسه امروز دوشنبه 29 مرداد شورایعالی قضایی، تعدادی از مسئولان دستگاه قضا به ارائه گزارشهایی از اقدامات و برنامههای مجموعههای قضایی پرداختند.
حجتالاسلام محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عالی کشور، با اشاره به برخی از اقدامات صورت گرفته در دیوان عالی طی یک سال گذشته، از تشکیل چهار کارگروه تخصصی در حوزههای کیفری، حقوقی، خانواده و مبارزه با مواد مخدر خبر داد. وی همچنین به اجرای فرایند مدیریت و رصد پروندههای مهم از طریق تهیه و تنظیم فرمهای کارشناسی و نظارت بر پروندههای ویژه و مهم از ارجاع تا صدور رأی اشاره کرد. ایجاد و راهاندازی ادارهکل نظارت الکترونیک در معاونت نظارت دیوان عالی کشور با هدف بهرهگیری از فناوریهای نوین در امر نظارت بر محاکم نیز از دیگر اقدامات مهم این دیوان بوده است. منتظری همچنین به برگزاری چهار همایش تخصصی و سراسری با رؤسای کل دادگستریها و نمایندگان دیوان عالی در استانها اشاره کرد که در راستای سیاستهای نظارتی دیوان عالی و ایجاد رویه واحد و اتقان آراء صادره از محاکم برگزار شده است.
وی با بیان اینکه گاهی رسیدگی به یک پرونده هفت سال طول میکشد، افزود: ارتقای سطح تکریم مراجعین به دیوان عالی از طریق ساماندهی و تجهیز پیشخوان مراجعین و ارائه خدمات اولیه به آنها، بازدید میدانی از 43 شعبه مستقر در ساختمان کاخ دادگستری و شعب مستقر در قم برای بازرسی و بررسی مشکلات، و تشکیل کارگروه انتصابات قضات در دیوان عالی برای ارتقای سمت قضایی قضات، از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته است.
رئیس دیوان عالی کشور همچنین از انجام 80 مورد ملاقات مردمی و صدور 10 مورد بخشنامه و دستورالعمل خطاب به رؤسای کل دادگستری استانها برای نظمبخشی، وحدت رویه، جلوگیری از اطاله دادرسی و اتقان آرا خبر داد.
در ادامه جلسه، حجتالاسلام عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، از دستگیری فردی در شیراز خبر داد که با تهیه اقرارنامههای جعلی به اسم مقامات کشور، اقدام به اخاذی از مدیران مختلف میکرد. وی همچنین از شناسایی و دستگیری شبکه شیطانپرستی در دزفول با همکاری پلیس امنیت و دادسرای این شهرستان خبر داد.
محمد کاظمیفرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، نیز با اشاره به تأکیدات صورت گرفته بر هوشمندسازی فرآیندها و بهرهگیری از فناوریهای نوین در برنامه هفتم توسعه و سند تحول و تعالی قضایی، اعلام کرد: با استفاده از هوش مصنوعی، 90 درصد از تصمیمات قضایی برای استفاده آموزشی قضات و مشاهده آرای مشابه گمنامسازی شده و دسترسی به این تصمیمات در اختیار پژوهشگران حوزه حقوق و قضا نیز قرار گرفته است.
وی همچنین از ایجاد امکان سابقهیابی خودکار هوشمند برای قضات خبر داد و افزود: سوابق هر شخص در تمامی بانکها بهصورت خودکار در اختیار قاضی قرار میگیرد. کاظمیفرد اظهار داشت: با استفاده از ابزار تبدیل گفتار به متن و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، تمامی دادنامهها و صورتجلسهها قابلیت تبدیل شدن از صوت به متن را دارند. وی افزود: سال گذشته 2 میلیون نفر با استفاده از روشهای هوش مصنوعی و بدون حضور در دستگاه قضایی، شناسه ثنا دریافت کردند.