به گزارش ایرنا، شهرام کلانتری، رئیس انجمن داروسازان ایران، روز چهارشنبه در گشایش چهل و ششمین همایش ملی روز داروسازی که در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، به مشکلات و چالشهای حوزه دارو در ایران پرداخت و تأکید کرد: «نیاز به یک برنامه جامع راهبردی برای مدیریت و توسعه حوزه دارو به شدت احساس میشود، اما متأسفانه چنین برنامهای در حال حاضر وجود ندارد. این مسئله باید به عنوان یکی از اولویتهای وزارت بهداشت دولت چهاردهم مورد توجه قرار گیرد.»
کلانتری در سخنان خود با اشاره به وضعیت اقتصادی نامطلوب در حوزه دارو، اظهار داشت: «در حال حاضر، کشور ما دارای ۳۲ هزار داروساز است که از این تعداد، ۲۶ هزار نفر به عنوان فعالان حوزه خدمات دارویی و عضو انجمن داروسازان ایران مشغول به فعالیت هستند. این گروه بعد از پزشکان عمومی، بزرگترین گروه ارائهدهنده خدمات در جامعه پزشکی را تشکیل میدهند.»
وی با تأکید بر مشکلات اخیر در حوزه دارویی افزود: «بخش بزرگی از این مشکلات ناشی از سوءبرنامهریزیهایی است که توسط سازمانهای بیمهگر و سازمان هدفمندی یارانهها انجام میشود. داروسازان کشور سرمایههای خود را به دارو تبدیل کرده و این داروها را به مردم تحویل میدهند، اما پرداختهای مربوط به این داروها از سوی سازمانهای بیمهگر با تأخیرهای طولانی انجام میشود. این تأخیرها منجر به مشکلات نقدینگی و اقتصادی برای داروسازان شده و در نهایت زنجیره تأمین دارو را دچار اختلال کرده است.»
کلانتری در پایان سخنان خود تأکید کرد که رفع این مشکلات نیازمند توجه جدی مسئولان و اتخاذ تدابیر مؤثر برای بهبود وضعیت اقتصادی و مدیریتی در حوزه دارو است. وی همچنین خواستار همکاری بیشتر میان وزارت بهداشت، سازمانهای بیمهگر و انجمن داروسازان ایران برای حل این مسائل شد.
به گفته وی، آنچه مانع از ارائه خدمات بهینه توسط داروسازان میشود به مشکلاتی بازمیگردد که در نظام تصمیمگیری، اجرایی و تقنینی وجود دارد. برخی تصمیمات و دخالتها و سیاستگذاریها در وزارتخانههای نامرتبط مانند وزارت اقتصاد و هیات مقررات زدایی رخ میدهد که نتیجه ضعف نقش وزارت بهداشت در تولیت نظام سلامت است.
کلانتری با اشاره به افزایش ناگهانی تعداد داروخانههای کشور، اظهار داشت: این موضوع باعث شده ذخایر دارویی در داروخانههای جدید پخش شده، در حالیکه نظام دارویی اصلاً آمادگی پر کردن ذخایر این داروخانهها را نداشت.