به گزارش تابناک و به نقل از ایرنا، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرد که ایران همزمان دو اولویت را دنبال میکند: برقراری آتشبس در غزه و خروج اشغالگران از این سرزمین، و همچنین مجازات اسرائیل بهخاطر ترور اسماعیل هنیه و پیشگیری از تکرار تجاوزات این رژیم و پشیمان کردن آنها از ورود به چنین مسیری.
این نمایندگی در پاسخ به سوالاتی درباره اظهارات حماس مبنی بر اینکه اگر به آتشبس برسند، ایران از پاسخ علیه رژیم منصرف میشود، تأکید کرد: «ما بهصورت همزمان دو اولویت را دنبال کردهایم: اول، برقراری آتشبس پایدار در غزه و خروج اشغالگران؛ دوم، مجازات متجاوز بهخاطر ترور شهید هنیه، پیشگیری از تکرار تجاوزات تروریستی رژیم صهیونیستی و پشیمان کردن صهیونیستها از ورود به چنین مسیری.»
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکرهکننده این جنبش برای توافق آتشبس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد، که برای حضور در مراسم تحلیف ریاستجمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید.
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در بیانیهای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز (چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران، مورد اصابت قرار گرفت و در پی این حادثه، ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»
پس از ترور اسماعیل هنیه، یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر را سازماندهی کرده بود، بهعنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد. السنوار ۶۲ ساله، ریاست جنبش حماس در نوار غزه را بر عهده داشت و در سال ۱۹۸۹ از سوی دادگاه اسرائیل به چهار بار زندان ابد و ۲۵ سال زندان محکوم شد، اما در سال ۲۰۱۱ در معامله و مبادله زندانیان آزاد شد. وی از جمله رهبران حماس است که آمریکا نامش را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داده است.
دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، در پیامی در واکنش به شهادت اسماعیل هنیه نوشت: «جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی بهزودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.»
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل، پس از حمله تروریستی رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه، اعلام کرد که این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را بر عهده دارند و جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.
پیش از این جنایت، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی انجام داد و شامگاه سهشنبه سیام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد که منجر به شهادت و زخمی شدن تعدادی از شهروندان شد. در این حمله، فواد شکر (حاج محسن)، از فرماندهان ارشد مقاومت، نیز به شهادت رسید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، در پی درخواست ایران و با حمایت چین، الجزایر و روسیه، که رئیس دورهای شورای امنیت بودند، در تاریخ ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) جلسهای برای بررسی ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران، تشکیل داد.