به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، احمد نجاتیان روز چهارشنبه در یک نشست خبری که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: به جای ساخت بیمارستانهای متعدد در کشور، باید با توجه به افزایش بیماریها و سالمندی، به توسعه مراکز مراقبت پرستاری در منزل پرداخته شود و این مراکز به عنوان یکی از ارکان اصلی شبکه بهداشت و درمان کشور تلقی شوند.
وی با تاکید بر اهمیت افزایش کیفیت آموزش پرستاری گفت: افتتاح دانشکدههای متعدد، بدون در نظر گرفتن نیازهای منطقهای، موجب میشود که پرستاران آموزش کافی و باکیفیت نبینند. ضرورت دارد که در این زمینه آمایش سرزمینی مدنظر قرار گیرد.
نجاتیان ادامه داد: با وجود تأثیرات مثبت بهیاری در نظام سلامت، امروزه این حرفه دیگر نمیتواند پاسخگوی کمبود پرستار و نیاز جامعه باشد. بهیاران قادر به ارائه مراقبتهای تخصصی برای بیماران و سالمندان نیستند.
وی تصریح کرد: آموزش بهیاری در مناطق محروم ممکن است به افزایش بار بیماریها منجر شود، بنابراین پیشنهاد میشود که مدارس بهیاری جدید تاسیس نشود و بهیاران موجود در سیستم بهداشت و درمان ارتقا یابند.
نجاتیان افزود: برنامه هفتم توسعه فرصتهای زیادی برای پرستاران ایجاد میکند و باید خدمات پرستاری را در جامعه گسترش دهیم. همچنین باید به فکر روشهای جایگزین برای مراقبت در منزل باشیم که میتواند کمک شایانی به نظام سلامت کشور کند.
ضرورت بازنگری تعرفه خدمات پرستاری در منزل
نجاتیان افزود: ضرورت دارد تعرفه مراکز مراقبت پرستاری در منزل بازنگری شود و باید پوشش بیمه ای در این زمینه صورت گیرد، می توانیم برخی خدمات از جمله ای سی یو را در منزل نیز ارایه دهیم.
وی اظهار داشت:سازمان نظام پرستاری آمادگی استفاده از ظرفیت های قانون برنامه هفتم توسعه مراقبت در منزل را دارد و ضروریست نگاه پزشک محور به مراقبت های پرستاری در منزل نباشد، مسوولیت این مراقبت در منزل که به عهده پرستاران بوده و کمترین شکایت در این زمینه را داریم در حالیکه این مسوولیت به غلط به پزشکان تفویض می شود.
نجاتیان اظهار داشت: خوشبختانه کمیته پرستاری در ذیل کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تشکیل شده و امیدواریم در جهت کمک به مشکلات پرستاران اقدامات موثری برداشته شود.
وی با تاکید بر اینکه استخدامهای جدید برای رفع کمبود نیروی پرستاری کاری نکرده است، گفت: درخواست مهاجرت پرستاران دو برابر افزایش یافته و این موضوع، زنگ خطری برای نظام سلامت کشور است.
نجاتیان ادامه داد: میزان تأخیر در پرداخت معوقات پرستاری در کشور، ۸ ماه است که باید مرتفع شود و امیدواریم در دولت چهاردهم به سلامت نگاه ویژه ای شود.