به گزارش خبرنگار ایرنا، استاندار کردستان شامگاه پنجشنبه در آیین تجلیل از ۱۰۰ نفر از نام آوران زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کردستان اظهار کرد: زبان کُردی یکی از شاخصههای اصلی هویت ایرانی، فرهنگ و گنجینهای غنی و دارای اصالت و تاریخی چند هزار ساله است.
وی افزود: فرهنگ کُردها از غنایی نشات میگیرد که تنها بخشی از آن تاکنون معرفی شده و به مثابه یکمعدن غنی نیازمند اکتشاف و پژوهش تا رسیدن به جایگاه واقعی در دنیا است.
استاندار کردستان جایگاه زبان و ادبیات کُردی در ادبیات کشور را والا و رفیع دانست و اضافه کرد: باید تلاش کنیم با همت و حضور بزرگان، پژوهشگران و مفاخر کُرد آن را به جایگاه اصلی خود برسانیم.
زارعی کوشا ادامه داد: برگزاری چنین همایش و برنامههایی به رشد و بالندگی زبان کُردی به عنوان یکی از شاخصهای اصلی هویت ایرانی منجر میشود، چراکه اعتلا و توسعه یکپارچه گنجینه زبان و ادبیات کُردی موجب توسعه این فرهنگ غنی خواهد بود.
وی زبان و ادبیات، فرهنگ و آداب و رسوم کُردی را معدن و گنجینه ای ارزشمند توصیف کرد و افزود: غنا و قدمت علمی و ادبی که در منطقه کوردهواری و در مجموعه مناطق کردنشین بوده را باید به درستی معرفی کنیم.
استاندار کردستان یادآور شد: معتقدیم تاکنون ۲ نگرش مانع از آن شده که زبان و فرهنگ کُردی آنچنان که شایسته است معرفی شود؛ یکی آنکه توسعه زبان و فرهنگ کُردی را در نفی زبان رسمی دنبال کرده که این نگرش برداشتی ناقص و نگرشی افراطی است و در نقطه مقابل این نگرش نیز یک نگاه تفریطی و مقابله نابخردانه مطرح است که هر نوع توجه به زبان و فرهنگ کُردی را معادل و مترادف نفی فرهنگ رسمی می داند که این هم برداشتی نادرست است.
زارعی کوشا با بیان اینکه زبان هویت افراد است، گفت: هر نوع توجه به فرهنگ کُردی با بهره مندی از محضر اساتید و شعرای حوزه ادبیات کُردی و برنامه ریزی برای آنکه بتوانیم به خوبی و درستی این غنای فرهنگی دیار خود را به دنیا معرفی کنیم، وظیفه خطیر همگان است.
استاندار کردستان با بیان اینکه روز جهانی لباس کُردی فرصتی برای معرفی قوم کُرد و اعتلای این هویت بومی است، ادامه داد: اسفند ماه سال گذشته در روزی که به نام لباس کُردی نامگذاری شده است برای اولین بار توصیه کردیم که این روز تمامی مسئولان و کارمندان و هر آن کس به مردم خدمت میکند، در صورت امکان با لباس کُردی سرکار خود حاضر شوند.
زارعی کوشا اضافه کرد: این امر فرصتی فراهم کرد که نشان دهیم به این لباس فاخر که نماد و نشانه فرهنگ کُردی است، افتخار میکنیم.
به گزارش ایرنا، مراسم گرامیداشت میراث معنوی ایرانیان و نام آوران زبان و ادبیات کُردی با هدف تجلیل از خدمات ارزشمند ادبا، نویسندگان و شاعران کُرد و در ۱۲ محور اصلی از جمله شعر، رمان، نقد، ادب، آموزش و ادبیات کودکان با حضور ۱۵ داور داخلی و خارجی برگزار شد.