به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گزارشها حاکی از آن است که بز کوهی اروندان که یکی از بزهای کوهی اصیل ایرانی است بالاخره بعد از دو قرن در کوههای البرز دیده شده است.
بز کوهی اروندان یا مارخور (Markhor) یک بز کوهی ایرانی است. این بز کل کوهی که در بسیاری از نقش و نگارهای ایرانی از بناها تا اشیاء قیمتی در آثار باستانی بسیاری دیده شده است از نمادهای اساطیری فرهنگ ایرانی و از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است و بر اساس اعتقادات کهن دیده شدن آن مانند همای سعادت خوشیمن است.
مارخور (Markhor) چهارمین حیوان در جهان است که شاخهای بلندی دارد. این بز گونهای از بزهای وحشی بومی آسیای مرکزی است. آنها در جنگلهای کوهستانی و بوته زارها زندگی میکنند و رژیم غذایی آنها بسته به فصل بین علف ها و میوه درختان متفاوت است. درحالیکه مارخورهای نر در خارج از فصل جفتگیری بهتنهایی زندگی میکنند، مادهها و بزهای جوان در گله های کوچک زندگی میکنند.
خز آنها قهوهای روشن یا سیاه به نظر میرسد و طول آن در طول سال متفاوت است. بهطور متوسط، آنها بین ۶۶ تا ۱۱۴ سانتیمتر و بین ۳۱ تا ۱۱۰ کیلوگرم وزندارند. اگرچه نر و ماده هر دو شاخدارند، شاخ نرها بسیار بزرگتر میشوند. شاخها در سر به هم متصلاند و به سمت بالا و بیرون پیج میخورد. طول شاخ نرها به ۱۶۰ سانتیمتر مترسد و شاخ مادهها بسیار کوچکتر است.
میتوانید بزرگترین شاخهای جهان را اینجا ببینید.
۳۲۳