داغفرهنگی و هنریهنرمندان

جنجال دستمزد نجومی رضا رشیدپور برای «سیم آخر»

ادعای دستمزد ۱۷۸ میلیارد تومانی

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس با انتشار پستی ادعا کرد که رضا رشیدپور برای هر قسمت از برنامه «سیم آخر» در سال ۱۳۹۹، مبلغ ۲ میلیارد تومان دریافت کرده است. با توجه به آرشیو تلوبیون که نشان‌دهنده پخش ۸۸ قسمت از این برنامه است، این رقم به ادعای کاربر به ۱۷۶ تا ۱۷۸ میلیارد تومان می‌رسد. این کاربر با اشاره به نرخ دلار (۲۵ هزار تومان) و قیمت طلا (۹۰۰ هزار تومان) در سال ۱۳۹۹، این دستمزد را معادل ۷ میلیون دلار یا ۱۹۵ کیلوگرم طلا تخمین زده و آن را نشانه‌ای از سوءاستفاده از بودجه عمومی دانسته است.

image 158

واکنش‌ها و تکذیب‌ها

این ادعا واکنش‌های متعددی را در فضای مجازی برانگیخت. برخی کاربران این رقم را اغراق‌آمیز خواندند و معتقد بودند چنین دستمزدی با واقعیت‌های مالی صداوسیما سازگار نیست. یکی از کاربران در ایکس نوشت که پس از بررسی با منابع نزدیک به رشیدپور، دستمزد او برای هر قسمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان و حتی کمتر از یک‌دهم مبلغ ادعاشده بوده است. رشیدپور تاکنون به‌صورت رسمی به این ادعا پاسخ نداده، اما سابقه او در واکنش به شایعات مشابه نشان می‌دهد که او این ارقام را رد کرده است. برای مثال، در سال ۱۳۹۹، علی علیزاده، تحلیلگر سیاسی مقیم لندن، ادعا کرد که رشیدپور برای هر اپیزود «حالا خورشید» ۴۰ میلیون تومان دریافت کرده که نیمی از آن دستمزد شخصی او بوده است. این ادعا نیز با تکذیب روابط عمومی صداوسیما مواجه شد که اعلام کرد ارقام مطرح‌شده با واقعیت فاصله زیادی دارد.

سابقه جنجال‌های دستمزد در صداوسیما

موضوع دستمزدهای نجومی مجریان صداوسیما موضوع جدیدی نیست. در سال‌های گذشته، شایعاتی درباره دستمزدهای کلان احسان علیخانی، محمدرضا گلزار و مهران مدیری نیز مطرح شده بود. اکبر نبوی، تهیه‌کننده سابق، در گفت‌وگویی اشاره کرد که دستمزد او برای برنامه «چشم شب روشن» شبی یک میلیون تومان بوده و معتقد است اگر مجری با جذب اسپانسر آورده‌ای برای سازمان داشته باشد، دریافت مبالغ بالاتر می‌تواند توجیه‌پذیر باشد. اما رضا درستکار، منتقد سینما، این دستمزدهای کلان را نشانه‌ای از بی‌عدالتی و فاصله طبقاتی دانسته و هشدار داده که چنین رویه‌ای می‌تواند به تلاطم اجتماعی منجر شود.

زمینه‌های جنجال

برنامه «سیم آخر»، مسابقه‌ای تلویزیونی در شبکه سه بود که رشیدپور در آن شرکت‌کنندگان را به چالش‌های مختلف دعوت می‌کرد. این برنامه در سال ۱۳۹۹ پخش شد و به دلیل سبک متفاوت اجرا و محتوای سرگرم‌کننده، مورد توجه قرار گرفت. بااین‌حال، ادعاهای اخیر درباره دستمزد رشیدپور، بار دیگر بحث شفافیت مالی در صداوسیما را به میان آورده است. فقدان اطلاعات رسمی درباره دستمزدها و اظهارنظرهای متناقض، به ابهامات دامن زده و فضای مجازی را پر از گمانه‌زنی کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا