اجتماعی

افزایش شیوع ویروس HMPV در چین و جهان؛ توصیه‌های وزارت بهداشت برای پیشگیری از متاپنوموویروس

به نقل از ایسنا، ویروس متاپنوموویروس (HMPV) که به عنوان یکی از علل عمده عفونت‌های تنفسی فوقانی و تحتانی شناخته می‌شود، در حال حاضر توجه بیشتری را در سطح جهانی به خود جلب کرده است. این ویروس می‌تواند علائمی نظیر سرفه، تب، احتقان بینی و تنگی نفس ایجاد کند و در موارد شدیدتر ممکن است منجر به برونشیت یا پنومونی شود.

طبق اعلام وزارت بهداشت، این ویروس از طریق ترشحات سرفه و عطسه، تماس نزدیک با افراد مبتلا یا سطوح آلوده به ویروس منتقل می‌شود و معمولاً در دوره‌های اوج بیماری‌های تنفسی همچون آنفلوانزا و RSV (ویروس تنفسی سین‌سیتیال) مشاهده می‌شود. دوره کمون این ویروس بین ۳ تا ۶ روز است و مدت زمان بیماری بسته به شدت آن می‌تواند متغیر باشد.

پیشگیری از بیماری

وزارت بهداشت کشور توصیه کرده است که برای جلوگیری از ابتلا به HMPV و دیگر ویروس‌های تنفسی، افراد باید موازین بهداشتی را رعایت کنند. این اقدامات شامل شستن مداوم دست‌ها، خودداری از دست زدن به چشم، بینی و دهان با دستان آلوده و پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار است. علاوه بر این، افرادی که دارای علائم سرماخوردگی هستند باید از پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه، شستن مرتب دست‌ها و خودداری از استفاده از وسایل شخصی مشترک خودداری کنند.

همچنین وزارت بهداشت چین در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴ از راه‌اندازی سیستم رصد پنومونی ناشناخته خبر داد و اعلام کرد که انتظار می‌رود موارد بیماری‌های تنفسی در این کشور به ویژه در فصل زمستان افزایش یابد. در این زمینه، ویروس‌های رینوویروس و HMPV به‌ویژه در گروه سنی زیر ۱۴ سال و در مناطق شمالی چین به طور چشمگیری در حال افزایش هستند.

وضعیت درمان و پیشگیری

در حال حاضر هیچ درمان اختصاصی برای HMPV وجود ندارد و درمان به صورت حمایتی و علامتی انجام می‌شود. همچنین در حال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری از این بیماری در دسترس نیست. به همین دلیل، رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه، بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس شناخته می‌شود.

نکته پایانی

با توجه به افزایش شیوع این ویروس و دیگر بیماری‌های تنفسی در نیم‌کره شمالی، به‌ویژه در چین و برخی دیگر از کشورهای آسیایی، کارشناسان بهداشت جهانی توصیه می‌کنند که شهروندان از مصرف خودسرانه داروهای ضدویروسی خودداری کنند و به‌جای آن، از روش‌های پیشگیرانه برای محافظت در برابر این بیماری‌ها استفاده کنند.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا