سلامت و پزشکی

کیست کبد؛ شایع اما اغلب بی‌خطر

به گزارش همشهری‌ آنلاین، سید موید علویان، فوق تخصص کبد، اعلام کرد که کیست کبدی حدود ۴ درصد افراد جامعه را درگیر می‌کند و در بیشتر موارد خوش‌خیم است. وی توضیح داد که این کیست‌ها، کیسه‌های غیرطبیعی حاوی مایع در کبد هستند که به دو دسته ساده و انگلی تقسیم می‌شوند.

علویان افزود: کیست ساده در نتیجه ناهنجاری در مجاری صفراوی به وجود می‌آید و اغلب بدون علامت است. برخی از این کیست‌ها از دوران کودکی ایجاد شده و تنها در سونوگرافی‌های اتفاقی شناسایی می‌شوند.

وی ادامه داد که در برخی شرایط، کیست‌های کبدی می‌توانند متعدد باشند و همراه با کیست‌هایی در کلیه‌ها ایجاد شوند که منشأ ژنتیکی دارد.

درباره کیست‌های انگلی، علویان گفت: این نوع کیست‌ها که هیداتیک نام دارند، در اثر ابتلا به انگلی به نام اکینوکوک ایجاد می‌شوند و کبد شایع‌ترین محل درگیری آن‌هاست. این بیماری بیشتر در مناطق روستایی و محل‌های زندگی سگ و گوسفند و به دلیل مصرف غذای آلوده دیده می‌شود.

این فوق تخصص کبد تأکید کرد: کیست‌های کبدی چه ساده و چه انگلی، اغلب بدون علامت هستند و مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کنند. اما در موارد نادری که کیست‌ها بزرگ می‌شوند و به ارگان‌های دیگر فشار وارد می‌کنند، علائمی همچون نفخ شکم، احساس سنگینی و درد در ناحیه فوقانی شکم ظاهر می‌شود.

وی درخصوص تشخیص این بیماری گفت: علت ایجاد کیست کبدی با انجام آزمایش‌های خونی و انگلی و در برخی موارد سی‌تی‌اسکن شکم مشخص می‌شود.

علویان تصریح کرد: کیست‌های کوچک کبدی نیازی به درمان ندارند، اما در صورت اثبات منشأ انگلی، استفاده از داروهای ضدانگلی تجویز می‌شود. همچنین در برخی موارد نیاز به جراحی وجود دارد.

این استاد بازنشسته دانشگاه در پایان افزود: هنوز علت بزرگ شدن کیست‌های کبدی ناشناخته است.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا