به گزارش روند بازار، با گذشت ۸ روز از اعلام احتمال افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو توسط خودروسازان بزرگ، وضعیت بازار خودرو نشاندهنده رکود نسبی و ثبات قیمتها است. با وجود تاثیرات اولیه از افزایش قیمتها در بازار، میزان رشد قیمتها در عمل کمتر از پیشبینیهای خودروسازان بوده و بازار همچنان در رکود به سر میبرد.
به گفته اسد کرمی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو، اگرچه هنوز شورای رقابت به طور رسمی با افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو موافقت نکرده است و این افزایش قیمت به طور رسمی اجرایی نشده، اما اعلام خبر افزایش قیمتها موجب شده که بازار به نوعی به استقبال رشد قیمتها برود. در این شرایط، خرید و فروش خودروها به شدت کاهش یافته است.
وی افزود که قیمت خودروهای داخلی در بازار به طور متوسط حدود ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته و خودروهای خارجی معمولی نیز بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان گران شدهاند. اما در عین حال، خودروهای خاص و کمیاب نظیر آئودی که پیش از این با قیمت حدود ۴ میلیارد تومان به فروش میرسیدند، اکنون به حدود ۷.۵ میلیارد تومان افزایش یافتهاند. در مقابل، خودروهای معمولی تغییرات قیمتی چندانی نداشتهاند.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تصریح کرد که در حال حاضر، خریداران و فروشندگان در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبرند. فروشندگان منتظر افزایش قیمتها هستند و از طرف دیگر، خریداران نگران هستند که ممکن است مصوبه افزایش قیمتها لغو شود، به همین دلیل معاملات به شدت کاهش یافته است. کرمی همچنین احتمال لغو مصوبه افزایش قیمت را بعید دانست.
وی در ادامه افزود که یکی از راهکارهای کاهش قیمتها در بازار خودرو، افزایش عرضه توسط خودروسازان است. به گفته او، اگر تولید خودروها افزایش یابد و مردم بتوانند بدون نیاز به قرعهکشی به راحتی از کارخانجات خرید کنند، این موضوع میتواند به ثبات بازار کمک کند. همچنین، نباید در واردات خودروهای کارکرده اختلالی ایجاد شود، چرا که واردات و خرید و فروش حوالههای خودروهای خارجی در حال حاضر بازار را از نظر تنوع عرضه به تعادل رسانده است.
کرمی در پایان تاکید کرد که در صورتی که خودروسازان قصد افزایش قیمتها را دارند، باید در کنار آن عرضه خودروها را نیز افزایش دهند تا تقاضا در بازار پاسخ داده شود و از این طریق، شفافیت و کنترل قیمتها در یک حد معقول فراهم شود.
منبع