
مدیرعامل بانک مسکن اجرای قانون جهش تولید مسکن را برای رشد و توسعه کشور بسیار مؤثر دانست و گفت: باید پارادوکس سود و قسط وام نهضت ملی مسکن مدیریت شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید عباس حسینی با اشاره به افزایش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه بانک مسکن اظهار کرد: با تقویت توان مالی بانک مسکن، منابع مالی پروژههایی که قرارداد آنها منعقد شده است تأمین و سرعت تکمیل پروژهها افزایش پیدا میکند. همچنین امکان رفع نیاز بخش بیشتری از جامعه در حوزه تسهیلات فراهم میشود.
وی افزود: بانک مسکن علاوه بر پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، بر اساس سهمیه تعیینشده از سوی بانک مرکزی و بخشنامههای صادرشده، تکالیفی در حوزه تسهیلات ازدواج، ودیعه مسکن و اشتغال دارد. با تقویت توان تسهیلاتدهی بانک مسکن، سرعت تأمین مالی نیازهای مردم افزایش مییابد و با تنوعبخشی به تسهیلات، نیازهای بیشتری از جامعه برطرف میشود.
حسینی اجرای قانون جهش تولید مسکن را در جهت رشد و توسعه کشور مؤثر دانست و اضافه کرد: امروز در سراسر کشور این ساختوسازها در حال انجام است که این موضوع کمک قابلتوجهی به کاهش نرخ بیکاری و رشد اقتصادی کرده است.
وی یادآور شد: در جلسات شورای عالی مسکن، بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی، به این موضوع اشاره شد که بیش از ۱۸ بانک حتی یک ریال هم تسهیلات بانکی در حوزه مسکن پرداخت نکردهاند. با این حال، علیرغم محدودیتهای شدید تأمین منابع مالی، بانک مسکن ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در این حوزه پرداخت کرده است. امیدواریم با کمک سایر بانکها بتوانیم سرعت ساختوسازها در نهضت ملی مسکن را گسترش دهیم.
مدیرعامل بانک مسکن در خصوص اینکه آیا تسهیلات بانکی در حوزه مسکن با توجه به تورم موجود جوابگوی نیاز متقاضیان است، گفت: افزایش سقف تسهیلات بانکی میتواند فشار بر نقدینگی و اقساط برای مردم ایجاد کند. بنابراین، پیدا کردن نقطه بهینهای که هم تأمین مالی پایدار را در حوزه مسکن امکانپذیر کند و هم توانایی پرداخت اقساط را برای مردم فراهم سازد، مدنظر است.
وی اضافه کرد: در همین راستا، نرخ تسهیلات بانکی مسکن از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت و اقساط نیز از حدود ۱۱ میلیون تومان به حدود ۵.۹ میلیون تومان برای دو سال اول تعیین شد. با توجه به محدودیتها، باید این دو پارادوکس را مدیریت کنیم تا با همکاری بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی اقدامات مؤثری در این حوزه انجام شود.