اجتماعی

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک و مقاومت دارویی

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا به نقل از «مدیکال نیوز»، محققان در یک مطالعه جدید به بررسی ارتباط بین آلودگی هوا و مصرف دارو پرداخته‌اند. این پژوهش با استفاده از تحلیل رشته زمانی اکولوژیک، به دنبال پاسخ به این سوال بود که آیا تماس با آلاینده‌های هوا می‌تواند منجر به افزایش تجویز و مصرف داروهای ضدمیکروبی شود.

نتایج این تحقیق نشان داد که تماس با آلودگی هوا به طور معمول موجب بروز علائم حاد تنفسی می‌شود. این در حالی است که زمان بروز این تاثیرات بسته به نوع آلاینده‌ها متفاوت است. متأسفانه، این علائم در بسیاری از موارد به اشتباه به عنوان عفونت‌های باکتریایی تشخیص داده می‌شوند و به همین دلیل داروهای ضدمیکروبی تجویز می‌گردد. این امر منجر به افزایش قابل توجه «دوز روزانه تعریف‌شده» (DDD) داروها می‌شود.

یافته‌های این تحقیق بر اهمیت آزمایش‌های تشخیصی دقیق‌تر برای بیماران با مشکلات تنفسی تاکید دارد و نشان می‌دهد که آلودگی هوا ممکن است به عنوان یک عامل پنهان در افزایش مقاومت دارویی پاتوژن‌های باکتریایی نقش داشته باشد.

 

این مطالعه با عنوان ONAIR یک تحقیق دو مرحله‌ای فرابخشی با استفاده از تحلیل رشته زمانی اکولوژیک برای ارزیابی رابطه بین تماس با آلودگی هوا و مصرف بعدی داروهای آنتی‌میکروبی بوده است. داده‌های این مطالعه بین ژوئن ۲۰۱۲ و دسامبر ۲۰۱۹ به دست آمده و شامل ۱۱ شهر پرجمعیت از کاتالونیا اسپانیا بوده است.

فراتحلیل یا متاآنالیز داده‌های به دست آمده، دو فرضیه بالقوه را درباره حالت تاثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم آلاینده‌ها مطرح کرد. بر اساس فرضیه مستقیم، تماس با آلاینده‌های هوا موجب ناراحتی و تحریک در دستگاه تنفسی می‌شود و در فرضیه غیرمستقیم نیز آلاینده‌های هوا ممکن است با سیستم ایمنی بدن فرد مداخله کنند. این یافته‌ها در مجموع افزایش قابل ملاحظه تجویز و مصرف داروهای ضدمیکروبی را مورد تاکید قرار می‌دهند.

این تحقیق در نهایت ضرورت تلاش‌های گسترده جهانی برای مهار آلودگی هوا و همچنین احتیاط در مراکز درمانی در زمینه تجویز مداخلات دارویی در برخورد با نشانه‌های ناشی از آلودگی هوا شده است.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا