به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، سعید شاهرخی روز دوشنبه بیان کرد: نقشه و ضوابط عرصه و حریم شهر قدیم جیرفت (شهر دقیانوس) که سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود، در شورای حرایم وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تصویب رسید.
وی تصریح کرد: محدوده حریم اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت این ادارهکل است و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر، برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده جرم محسوب میشود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با بیان اینکه عرصه و حریم آثار تاریخی با توجه به درجه اهمیت اثر و براساس کاوش و گمانهزنی گستره آثار تعیین میشود، افزود: عرصه و حریم مصوب آثار پس از ابلاغ وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به استاندار کرمان، از سوی استاندار به دستگاههای خدماترسان استان ابلاغ میشود.
شاهرخی با بیان اینکه آثار تاریخی بیانگر گذشته فرهنگی و زندگی گذشتگان ما است، گفت: نسلهای آینده نیز باید با پیشینه خود، تاریخ و چگونگی زندگی گذشتگان خود آشنا شوند و تنها راه این امر نگهداری از آثار تاریخی و ملی است.
محوطه تاریخی دقیانوس (شهر قدیم جیرفت) در حاشیه رودخانه هلیل در جوار شهر فعلی جیرفت قرار دارد که دارای آثاری تاریخی از معماری دوران اسلامی است.
این محوطه تاریخی در سال ۱٣۴۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در این منطقه آثاری از دوران پیش از اسلام و مشخصا دوران ساسانی هم مشاهده شده است.