به گزارش تابناک، غلامعلی رجایی تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با تابناک درباره ارزیابی خود از مناظرات و اظهارات ۶ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: مناظرات در تصمیم مردم قاعدتا تاثیر تعیین کننده ای نداشت و مدت ۲ هفته ای تبلیغات نیز بسیار اندک بود چون در کشورهای پیشرفته فرصت تبلیغات ۶ ماهه است.
وی افزود: این تبلیغات اندک سبب شد که نامزدهای نتوانند در سطح کشور مراکز استان ها و شهرستان ها درست و شایسته تبلیغات کنند و زمان مناظرات هم طولانی بود هم بد موقع اگر از ساعت ۵ عصر بود تا ۸ شب بهتر بود.
رجایی خاطرنشان کرد: در مورد کرسنت پای آقای زنگنه و خانواده هاشمی در مناظرات به میان آمد و آنها نمی توانند از خود دفاع کنند و از لحاظ حقوقی اشکال دارد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی به ارزیابی خود از اظهارات ۶ نامزد در مناظرات گفت: آقای پورمحمدی از همه موفق تر ظاهر شد و بعد از او قالیباف بود چرا که قالیباف با برنامه طاهر شد و تجارب و حضور او در مجلس و دیگر نهادها سبب شده بود که دارای برنامه باشد. آقای پزشکیان نفر سوم بود.
وی افزود: به نظر من وصعیت جلیلی در مناظرات متوسط بود. جلیلی دارای کارنامه و رزمه نیست اما آقای پزشکیان وزیر و نائب رئیس مجلس بوده است. آقای جلیلی وقتی حرف می زند به او می گویند تو چه رزومه ای داری که اینگونه اظهار نظر می کنی.
رجایی درباره زاکانی و قاضی زاده هاشمی کفت: آنها بیشتر کاور هستند و حتی در شهرستان ها هم ستاد ندارند. در تعجب هستیم چطور شورای نگهبان قیف را تنگ کرد و این دو نفر بیرون آمدند.
وی درباره پزشکیان گفت: پزشکیان محدودیت زمان داشتند از زمانی که تصمیم گرفت که ثبت نام کند و تایید شد فرصت اندکی داشت اما در مجموع خوب ظاهر داشت.
پزشکیان برنامه نداشت
ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در گفت و گو با تابناک درباره ارزیابی خود از ۵ مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری اظهار داشت: تمرکز برخی از نامزدها بر روی وعده ها بود و برخی دیگر نیز وعده نمی دادند و سعی می کردند به ارائه برنامه بپردازند که مشکلات چیست و مسیر عبور از آن چگونه است و چه اولویت هایی وجود دارد بنابراین وعدهدهای ملموس پرداختی نمی دادند. برخی از نامزدهای اساسا نه وعده دادند و نه برنامه ای ارائه دادند.
وی افزود: بنابراین نامزدهای در این سه دسته تقسیم می شدند و همانگونه که از قبل حدس می زدیم مناظرات نتوانست در بین مردم مانند سالهای قبل ایجاد شور و هیجان نکرد و بعید می دانیم تا روز انتخابات شور و هیجان ایجاد شود و یک مشارکت ۵۰ الی ۵۵ درصدی را شاهد خواهیم بود.
ایمانی خاطرنشان کرد: آقای جلیلی و آقای قالیباف برنامه داشتند. برنامه آقای قالیباف عملیاتی و ملموس تر بود. برنامه آقای جلیلی کلی تر بود و از ذیل آن باید برنامه عملیاتی طراحی می شد و آقای پزشکیان مطلقا برنامه نداشت.
وی تاکید کرد: آقای پزشکیان در برابر ارائه برنامه یک نظر بیشتر نداشت و آن اینکه کارشناسان باید نظر بدهند و این یک روند جدید بود و تاکنون سابقه نداشته نامزدی برنامه ارائه نکند. باید بررسی کرد چرا اینگونه بود شاید برنامه ارائه نکردن خودش یک برنامه بود. این موضوع سبب می شود که اگر آقای پزشکیان مورد اقبال مردم قرار بگیرد دستش کاملا باز خواهد بود چون هیچ تعهدی به مردم نداده و نه وعده داده و نه برنامه ارائه کرده است.
ایمانی خاطرنشان کرد: همه صحبت ها و سخنان آقای پزشکیان کلی بود و هیچکس نمی تواند به ایشان معترض شوند و خرده بگیرد و این خودش یک برنامه زیرکانه است و یک پدیده عجیبی است چرا که ایشان عمفقط صحبت های کلی اخلاقی و اجتماعی و تاکید به اجماع و نقد گذشته داشتند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: برنامه و طراح آقای قالیباف عملیاتی تر بود و ایشان مسئله را گفتند که اکر عملیاتی شود اقدام بسیار بزرگ بود و آن ایجاد پایتخت اقتصادی در چابهار است و این یک اقدام بزرگ در جهت محرومیت زدایی است که نیاز به زیر ساخت ها راه های مواصلاتی ک کریدورهای هوایی و ریلی دارد و او از مردم خواست که از او مطالبه کنند.
وی گفت: برنامه آقای جلیلی جنبه تئوریک داشت و به گونه ای نبود که اگر فردای انتخابات پیروز شد کسی نمی تواند درست و روشن از او مطالبه گری کند.
ایمانی درباره آقای پورمحمدی گفت: پورمحمدی و ما ادراک پورمحمدی؛ ایشان اصلا برای ریاست جمهوری نیامده بود بلکه آمده بود تا یکسری اظهارات را برازها که عجیب بود و ایشان بیشتر از طریق نقد به گذشته جلب نظر میکرد.
وی گفت: آقای زاکانی و قاضی زاده هاشمی همه تلاش خود را کردند تا از عملکرد مرحوم شهید رئیسی دفاع کنند و ضمن اینکه وعده مالی دادند و صاحب نظران این رفتار را نهی می کنند چرا که معلوم نیست چقدر عملیاتی باشد.
ایمانی در پایان گفت: با توجه به اینکه انصرافی تا آلات درکار نیست قاعدتا ازربین پزشکیان قالیباف و جلیلی دو نفر به دور دوم می روند و در مرحله دوم هم مشخص نیست چه کسی موفق خواهد شد و پیچیده است.یان کند و آنچنان از پرده برون ستاد